Suomi / /
BoulderSaimaa
BoulderSaimaa

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitseeko varata aikaa? Nolaanko itseni jos en osaa?

Ennakkovarausta ei tarvita ja pelkkä paikalle tuleminen riittää. Ensimmäisen kerran yhteydessä käydään läpi kiipeilyn perusteet ja turvallisuusasiat, minkä jälkeen pääset kokeilemaan boulderointia. Ei myöskään tarvitse osata ennestään kiipeillä. Tekemällä oppii!

Kaikki ovat aloittaneet joskus, eikä ensikertalaisen tarvitse jännittää. BoulderSaimaalla on hyvä henki ja ensikertalaisia autetaan varmasti!

Voit säännöt ja täyttää sisäänkirjautumislomakkeen kotona ennen ensimmäistä kiipeilykertaa. Näin pääset kiipeilemään nopeammin!

 

Onko kiipeily vaarallista?

Sisäkiipeily on turvallinen laji, jossa pieniä nirhaumia lukuunottamatta tapahtuu vähän loukkaantumisia. Boulderoinnissa korkeimmat seinät ovat 4,3 metriä ja seinien alla on puoli metriä paksu patja, joka antaa suojaa kiipeilijän otteen lipsahdettua. Ensimmäisen kerran yhteydessä käydään läpi turvallisuusasiat ja oikea putoamistekniikka. Kiipeilyssä sattuvat onnettomuudet ovat hyvin harvinaisia.

 

Mitä varusteita tarvitsen mukaan?

Mukaan tarvitset vain urheiluhousut/shortsit, t-paidan ja ohuet sukat vuokrakenkien kanssa käytettäväksi. Meiltä löytyy vuokrakenkiä lähes kaikkiin jalkoihin (koot 25-46). Suosittelemme kenkien vuokrausta jos sinulla ei vielä ole omia kiipeilykenkiä, sillä sisäpelikengillä kiipeily vaikeutuu huomattavasti.

Jos kiipeilystä innostuu enemmän, voi meiltä ostaa omat kengät ja muut varusteet! Omilla kengillä kiipeily on miellyttävämpää ja sujuu paremmin. Vinkkejä oman kengän valintaan täältä.

 

Onko teillä ruuhkaa? Mahtuuko kiipeilemään?

Ruuhkaa on vaikea ennustaa, sillä siihen vaikuttaa niin moni asia. Lähes aina kuitenkin mahtuu mukaan! Poikkeuksellisista aukioloista tiedoitetaan nettisivujen ajankohtaista sivulla ja facebookissa. Rauhallisimpia aikoja ovat arkipäivät heti avaamisen aikaan klo 15 ja lähellä sulkemisaikaa eli arkisin klo 20-21 ja viikonloppuisin klo 17-18.

 

Paljonko kiipeily  maksaa ja kauanko saan kiipeillä?

Kertamaksu boulderointiin on 13€ aikuisilta ja 9€ lapsilta (alle 15-v). Hinnat sisältävät kenkävuokran. Köysikiipeilykokeilun hinta on aikuisille 20€ ja lapsille 15€. Hinnat sisältävät alkuohjauksen, vuokravarusteet ja kiipeilyn. Kertamaksulla saa halutessaan kiipeillä vaikka koko päivän!

Tarjolla myös sarja- ja kausikortteja. Sarjakorteilla säästyy selvää rahaa! Sarjakorteilla myös köysiseinä on aina käytössä samalla kortilla! Katso koko hinnasto ->

Etkö osaa päättää mikä sarjakortti olisi sinulle edullisin? Anna meidän auttaa! Tarinoista löydät sarjakorttien hintavertailun!

 

Yritin soittaa/laittaa mailia/viestiä, mutta en saanut vastausta! Mikä mättää?!

Vastaamme puhelimeen aina mikäli asiakastilanne hallilla sen sallii. Palvelemme kuitenkin hallilla olevat asiakkaat aina ensin. Parhaiten meidät tavoittaa soittamalla hetken kuluttua uudelleen tai laittamalla sähköpostia. Sähkoposteihin pyrimme vastaamaan aina viimeistään vuorokauden sisällä.

Alaikäisten kiipeily BoulderSaimaalla

Kiipeily sopii kaikenikäisille! Meillä alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan hyväksynnän lajin harrastamiseen. Se hoituu näppärästi TÄMÄN linkin kautta. Alle 13-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana valvomassa lasten kiipeilyä. Huom! 2 lasta/1 aikuinen.

Nuorimmat kiipeilijät meillä ovat olleet 3 vuotiaita ja pienimmät vuokrakengät ovat kokoa 25.

Kiipeily on oivallinen harrastus lapsille ja nuorille! Lue aiheeseen liittyvä blogiteksti niin tiedät miksi!


Köysikiipeily kiinnostaa! Miten pääsen köysikiipeilemään?

Helpoin tapa aloittaa köysikiipeily on tulla hallille ja valita köysikiipeilykokeilu. Siinä pääset kokeilemaan köysikiipeilyä automaattivarmistuslaitteilla. Aikaisempaa kokemusta, kursseja tai varmistuskorttia ei tarvita. Köysikiipeilykokeilun hinta on 20€/hlö aikuisilta (opiskelijat 15€/hlö) ja 15€ lapsilta ja se sisältää kiipeilyn, varusteet ja alkuohjauksen kiipeilyyn. Lue lisää köysikiipeilystä BoulderSaimaalla täältä ->

Köysikiipeilyseinän käyttö sisältyy kaikkiin sarjakortteihin! Jos et ole aikaisemmin käynyt köysiseinällä niin mainitse asiasta henkilökunnalle. He perehdyttävät sinut ensimmäisellä kerralla köysiseinän ohjeisiin.

 

Järjestetäänkö teillä kursseja?

Kyllä. Kurssilla oppii nopeasti oikean liikkumisen perusteet, joten se on erittäin hyvä sijoitus jos kiipeilyssä haluaa kehittyä paremmaksi. Uutuutena meillä myös köysikiipeilykurssit! Lisätietoa kursseista ->

 

Miten reittejä tehdään ja kuka ne tekee? Miten usein reittejä uudistetaan?

Jatkuvasti uudistuvat reitit ovat keskeinen osa sisäkiipeilyn viehätystä! Henkilökuntamme tekee vähintään kymmenen uutta reittiä joka viikko eli uutta kiipeiltävää löytyy lähes päivittäin!

Katso video reittien teosta bs:n youtubesta!

 

Haluaisimme tulla porukalla kiipeilemään. Onko teillä paketteja ryhmille?

Kyllä! Tarjolla monenlaisia paketteja ryhmille. Katso lisätietoja täältä!

 

Ulkokiipeily kiinnostaa! Eroaako se jotenkin sisäkiipeilystä ja mitä varusteita tarvitsen mukaan jos haluan mennä kokeilemaan?

Ulkokiipeily kivillä ja kallioilla on ehdottomasti kiipeilyn suola, joten kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan! Varusteet ovat pitkälti samoja kun sisäkiipeilyssä ja esimerkiksi samoilla kengillä voi kiipeillä myös ulkona. Joitain varusteita, kuten pädit kannattaa kuitenkin hankkia ennen lähtöä. Lue lisää ulkokiipeilystä ->

 

Kiipeilettekö itse? Kuinka kauan olette kiipeilleet? Kenen idea oli rakentaa kiipeilyseinä Lappeenrantaan?

Lue tarina BoulderSaimaan takaa blogistamme ->


Yhteystiedot

BoulderSaimaa
Tuomikatu 26
53810 LAPPEENRANTA
puh. 040 630 4010
email. info(ät)bouldersaimaa.fi
www.bouldersaimaa.fi
www.facebook.com/bouldersaimaa www.vimeo.com/user23444079 Instagram  

Haluatko tietoa BoulderSaimaan ajankohtaisista asioista? Tilaa uutiskirje ->

Anna palautetta!

Aukioloajat:

Ma - pe klo 15-21
La & su klo 12-18 (1.6 - 31.8 sunnuntaisin suljettu)
Huom! Varauksella myös muina aikoina!


Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan erikseen Facebook -sivuillamme.

Maksutavat: käteinen, yleisimmät kortit, smartumin liikunta-ja kulttuurisetelit, TYKY-online, tyky-setelit ja sporttipassi sekä s-ryhmän liikuntasetelit

Hinnasto

Köysikiipeilykokeilu (sis. varusteet)
Aikuiset 20€, opiskelijat ja alle 15v 15€

Boulderointi aikuinen
Kertamaksu 10€

Boulderointi alle 15v
Kertamaksu 7€

Kenkävuokra
3€ (aik.) ja 2€ (lapset)


Katso laajempi hinnasto täältä!