BoulderSaimaa
BLOGI KIIPEILYSTÄ JA IHMISISTÄ SEN YMPÄRILLÄ #SUOMENLESOINKIIPEILYBLOGI

12h kiipeilymaraton ja Kouvolan climbing derby!

11.04.2018

Teksti & kuvat: Tuomo

Toisinaan käy niin, että kiipeily kulkee poikkeuksellisen mukavasti. Sellaisina päivinä tekeminen tuntuu luontevalle ja helpolle. Kiipeily virtaa läpi kehon. Tuollaisia päiviä yhdistää paitsi oikea vireystila, myös hyvä ja samanhenkinen seura.

Virtaus voi katketa nopeasti, jos halli menee kiinni tai arjen askareet kutsuvat. Homma tuntuu lässähtävän juuri parhaassa vaiheessa!

Kiipeilymaraton?

Järjestämme lauantaina 14.4.2018 klo 9-21 BoulderSaimaan historian ensimmäisen 12h kiipeilymaratonin. Nyt on mahdollista kiipeillä pitkän kaavan mukaan!

Ajatuksena on kutsua kaikki alueen kiipeilijät viettämään rentoa kevätpäivää hyvässä porukassa ja kiipeillä 12 tunnin aikana mahdollisimman paljon. Keräämme kaikki päivän aikana kiivetyt reitit yhteen ja illalla selviää, kuinka paljon metrejä saadaan yhdessä kasaan! 

BoulderSaimaa vastaa tapahtuman muonituksesta ja halukkaille on myynnissä 15€ ruokalippu. Ruokalipulla saa kaksi lämmintä ruokaa (n. klo 13 ja klo 18) sekä iltapäiväkahvit klo 15. Päivällä tarjolla on liha- tai kasviskeitto ja illalla keväisen sään kunniaksi grillausta! Myös omia eväitä voi tuoda. Käytössä on grillin ohella mikro ja keittolevy omien eväiden lämmitykseen.

Päivään osallistuakseen ei tarvitse ilmoittautua, vaan pelkkä paikalle tuleminen riittää. Jos kuitenkin haluat osallistua yhteisruokailuun niin laita sähköpostia infoätbouldersaimaa.fi tai käy klikkaamassa ”osallistun” facebookin tapahtumaan. Tämä auttaa kummasti järjestäjiä sopivan ruokamäärän varaamiseksi.

Homma toimii normaalin pääsymaksun hinnalla ja myös sarjakortit toimivat normaalisti. Paikalle voi tulla missä vaiheessa päivää tahansa ja olla niin pitkään kuin käsissä riittää voimaa!

Köysikiipeilyn peruskurssi

Lauantaina on myös mahdollisuus suorittaa köysikiipeilyn peruskurssi. Kurssi alkaa klo 9 ja siellä halukkaat pääsevät harjoittelemaan kaikki turvalliseen yläköysikiipeilyyn vaadittavat taidot. Kurssi kestää pari tuntia ja sen jälkeen suoritetaan varmistustesti, jonka hyväksyttävästi suorittaneille myönnetään vihreä varmistuskortti. Tuolla kortilla voi yläköysikiipeillä omatoimisesti myös kaikissa muissa Suomen kiipeilykeskuksissa.

Kurssin hinta on 60€ ja se sisältää kurssin aikana tarvittavat vuokravarusteet, ohjauksen ja kortituksen.

Kurssin jälkeen vielä 9h hyvää aikaa treenailla ja kunnolla omaksua juuri opitut taidot! 😉

Kurssille osallistuminen ei siis ole pakollista, vaan kiipeilemään voi tulla vapaasti jo heti klo 9.

Ilmoittaudu mukaan kurssille sähköpostilla infoätbouldersaimaa.fi

Päivän tavoite?

Olemme asettaneet kiipeilymaratonin tavoitteeksi kiivetä yhteistyössä päivän aikana yhteensä 5 kilometriä!

Tavoitteen saavuttaminen vaatii köysiseinällä 312 suoritusta (8 metriä/köysireitti) ja sen päälle pitäisi kipaista vielä 625 boulderia (4 metriä/boulder)!

Tehtävä kuulostaa sen verran haasteelliselle, että sen saavuttaaksemme tarvitsemme kaikkien alueen kiipeilijöiden apua! Koko BoulderSaimaan henkilökunta on jo mukana haasteessa, mutta yksin se ei riitä, sillä neljästään kiivettynä jokaisen meistä pitäisi jaksaa päivän aikana kiipeillä 312 boulderia tai 157 kertaa köysiseinä. Apu tulee siis tarpeeseen!

BoulderSaimaan derbytiimi!

Kouvolan climbing derby?

BoulderSaimaan kiipeilymaraton toimii lähtölaukauksena Kouvolassa heinäkuun lopulla (27.-29.7.2018) järjestettävään climbing derby tapahtumaan. Kouvolan climbing derby- tapahtuman ajatuksena on kiertää kiipeilyparin kanssa pitkin Kouvolan parhaita kiipeilykallioita ja tietenkin kiivetä mahdollisimman paljon.

Tapahtumassa on kaksi sarjaa. 12h sarjassa lähtö tapahtuu lauantaina aamulla ja päättyy illalla. 24h lähtö starttaa puolestaan jo perjantaina klo 18 ja siinä kiipeillään kokonainen vuorokausi omaan tahtiin ympäri Kouvolan kallioita. Tapahtuma huipentuu lauantain iltana Voikkaan Virtakivessä järjestettäviin loppujuhliin, jossa tarjolla on hyvän tunnelman lisäksi ruokaa ja juomaa!

BoulderSaimaan derby-joukkueet

BoulderSaimaan henkilökunta on haastettu mukaan Derbyyn ja toki vastaamme haasteeseen rohkeasti! Olemme kasanneet mukaan kaksi joukkuetta, joista toinen osallistuu 24h lähtöön ja toinen 12h lähtöön. Tämä mahdollistaa mm. kaksoisvoiton tavoittelun! 😉

BoulderSaimaan edustusjoukkueeseen on nimetty ykköstykkimme Sanna ja Timo. Ykkösjoukkueen leveille hartioille on osaltamme lastattu tapahtuman urheilullisen menestyksen paineet. Uskomme, että jos köysistö pysyy kunnossa ja valmistautuminen etenee suunnitellusti, on joukkueella hyvä mahdollisuus tavoitella jopa kisan kärkisijoja!

”Niin paljon harjoitellaan, ettei ainakaan ole heikoin lenkki joukkueessa!”

Kun molemmat tuumaavat harjoittelustaan näin, on kiipeilyparilta lupa odottaa paljon reittejä koko 24h kisan ajan!

Ykkösjoukkueen valmistautumisesta kantautuneiden huhujen mukaan harjoittelu tapahtumaan on aloitettu heti haasteen vastaanottamisesta asti. Treeni on kuulemma sisältynyt pitkiä vaelluksia rinkka selässä pitkin keväisiä metsiä, loputtomia ylös-alas-ylös-alas… sessioita BoulderSaimaan lyhyellä köysiseinällä ja lukuisia voimakestävyysharjoituksia Moonboardilla. Ennätys on tähän mennessä 50 reittiä boardilla yhdessä sessiossa! Ei kuulemma tuntunut juuri missään, joten kasvavia harjoitusmääriä lienee luvassa pitkin kevättä! 

BoulderSaimaan 12h sarjan edustukseen on puolestaan valikoituneet henkilökuntamme innokkaimmat urheilijat Onni ja Tuomo. Tämä parivaljakko starttaa lauantaina 12h lähtöön polkupyörillä tavoitteenaan kiertää kaikki tapahtuman neljä kalliota, kiipeillä vähintään kaksi reittiä jokaisella kalliolla ja luoda hyvää henkeä pitkin tapahtuma-aluetta. EKO (vai EGO?!) joukkueelle onkin luvassa kalliohalkeamien ja kipeiden sormien oheen myös satulaihottumaa ja kireitä trikoita.

”En muista milloin olisin ajanut pyörää 12h aikana lähes sata kilometriä. No toisaalta en ole myöskään ikinä kiipeillyt köydellä ulkokalliolla, joten pyöräily lienee tässä se pienin haaste!”

Kutsumme kaikki kiipeilijät mukaan lauantain kiipeilymaratoniin! Mitä enemmän porukkaa, sitä paremmat bileet! 😉