BoulderSaimaa
BLOGI KIIPEILYSTÄ JA IHMISISTÄ SEN YMPÄRILLÄ #SUOMENLESOINKIIPEILYBLOGI

Suomi poikkeustilassa – BoulderSaimaa suljettu toistaiseksi!

Teksti: Tuomo, Julia ja Ville

Kuvat: Tuomo

Edit 6.4.2020: lisätty tieto lahjakorttien voimassaoloajan jatkamisesta.

”Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.”

”Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.”

Nämä historialliset sanat lausuttiin hallituksen tiedotustilaisuudessa maanantaina 16.3.2020, kun Suomen hallitus suositteli vahvoja toimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi (valtioneuvosto.fi).

BoulderSaimaa suljettuna toistaiseksi

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne osuu kipeästi koko yhteiskuntaan. Koska Suomen hallitus ”vain” suositteli myös yritysten sulkemista, siirtyy vastuu toiminnan rajoittamisesta yrittäjille – esimerkiksi osa kuntosaleista on tätä kirjoitettaessa avoinna toimijoiden vedotessa siihen, ettei toiminta tapahdu yleisillä paikoilla eikä varsinaista kokoontumiseen verrattavaa toimintaa tapahdu. Iltapäivälehdissä sanankäänteet ovat olleet tyypilliseen tapaan melko kärkkäitäkin. Moni toimija on linjannut (varmasti osin pakon sanelemana), että paikkoja pidetään auki, koska yrityksillä ei yksinkertaisesti ole varaa siihen laskuun, joka sulkemisesta lankeaa. Lienee kuitenkin selvää, että hallituksen ohjeistuksen hengen mukaista olisi rajoittaa kaikki paitsi välttämätön kanssakäyminen viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

BoulderSaimaalla asiaa on käsitelty henkilökunnan ja omistajien kesken monelta eri kantilta. Keskusteluissa tulimme siihen tulokseen, että vastuullisinta toimintaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on noudattaa hallituksen suositusta ja pitää kiipeilykeskus toistaiseksi suljettuna. Tilanteen pitkittyessä tällä voi pahimmillaan olla kohtalokkaita vaikutuksia yrityksen toimintaan, mutta teemme kaikkemme tuon riskin välttämiseksi. Olemmekin henkilökunnan kanssa suunnitelleet joukon erilaisia toimia, joiden avulla kiipeily-yhteisömme liekki pidetään yllä näinä myrskyisinä aikoina!

Palaamme entistä vahvempana!

Aiomme käyttää tauon hyödyksi, jotta kun halli taas avataan, voimme tarjota teille yhä parempaa kiipeilyä! Tässä suunniteltuja toimia:

1. Reitinteko

Uutta kiipeilyä luvassa, kun halli taas avataan! Aloitamme boulderseinien reitinteon lähipäivinä ja pistämme tuulemaan kaikilla seinillä! Myös uusien kiipeilyseinien rakentamismahdollisuuksia selvitetään!

2. Supersiivous

Tauon aikana halli siivotaan perusteellisesti ja teemme muita huoltotöitä. 

3. Virtuaalikiipeilyä parhaimmillaan!

BoulderSaimaan YouTube- kanavalle tehdään livelähetyksiä vaihtelevilla vierailla ja teemoilla. Ilmoitukset livelähetyksistä laitetaan BoulderSaimaan sosiaalisen median kanaviin (Face & Insta). Myös uudenlaisten opetussisältöjen toteuttamista tutkitaan. 

4. Verkkokaupan superboost!

BoulderSaimaan verkkokauppa palvelee myös poikkeustilanteessa. Verkkokaupastamme voit hankkia vaikkapa lahjakortteja ja siten tukea toimintaamme näinä poikkeuksellisen hankalina aikoina. Verkkokauppaan kehitetään uusia tuotteita ja palveluita jatkuvasti.

5. Positiivisen ilmapiirin airueena!

Teemme kaikkemme kiipeily-yhteisön positiivisen ilmapiirin säilyttämiseksi! Tule mukaan seuraamaan livelähetyksiä, osallistu keskusteluun ja muista terveelliset elämäntavat.

Asiakashyvitykset 

Asiakkaiden korvausvaatimukset ovat mielestämme tässä suositukseen perustuvassa tilanteessa perusteltuja. Hallin sulkemisesta johtuen olemme päätyneet tarjoamaan seuraavia korvauksia:

10xsarjakortit (norm. ja premium)

Korttien voimassaoloaikaa (ostettaessa vuosi) jatketaan hallin kiinnioloaikaa vastaavasti. Tästä ei tarvitse olla erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme, vaan korttien voimassaoloaikaa jatketaan automaattisesti, kun halli taas avataan.

Lahjakortit

Lunastamattomien lahjakorttien käyttöaikaa jatketaan hallin kiinnioloaikaa vastavasti.

Kuukausikortit

Korttien voimassaoloaikaa (ostettaessa yksi kuukausi ostopäivästä) jatketaan kiinnioloaikaa vastaavasti. Tästä ei tarvitse olla erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme, vaan korttien voimassaoloaikaa jatketaan automaattisesti.

Vuosijäsenet

Vuosijäsenille tarjoamme vapaaehtoisen sulkemisen ajalta seuraavia vaihtoehtoja:

1. Hyväntekeväisyys & tekniikkavideo!

Tue paikallista toimijaa – ole sankari ja osallistu yhteisvastuuseen! Tämän valitessasi sähköpostiisi kilahtaa ihka oikea opasvideo oman kiipeilysi kehittämiseksi! Tule ja häikäise, kun halli on taas auki!

Mikäli emme saa sinulta sähköpostia 1.4. mennessä, oletamme sinun valinneen tämän vaihtoehdon ja lähetämme sinulle toukokuun laskun normaalisti 15.4.2020. Linkki tekniikkavideoon lähetetään sähköpostiisi. Video toteutetaan henkilökuntamme toimesta tutussa ympäristössä ja uusilla reiteillä!

2. Korvaus kiinnioloajasta.

Ota vastaan korvaus menetetystä kiipeilyajasta – ole sankari – jokainen osallistuu itselleen sopivilla tavoilla. Käyttämätön kiipeilyaika hyvitetään vastaavalla ilmaisella kiipeilyajalla myöhemmin, kun halli on taas auki. Mikäli valitset tämän vaihtoehdon, ole yhteydessä info(ät)bouldersaimaa.fi maaliskuun loppuun mennessä. Silloin emme lähetä sinulle laskua 15.4.2020 ja saat hyvitystä menetetystä kiipeilyajasta. 15.3. lähetetyt laskut tulee maksaa normaalisti, sillä osa vuosijäsenistä on jo ehtinyt sen maksaa ja haluamme tarjota valinnan mahdollisuuden kaikille tasapuolisesti.

Yhdessä me selviämme!

Viimepäivien julkinen keskustelu on osoittanut, että tekemällä miten tahansa saa aikaan palautetta puolesta ja vastaan. Haastavat ajat vaativat rohkeita päätöksiä, joiden mielekkyyden vain tulevaisuus paljastaa. Haluamme kuitenkin osaltamme kantaa vastuun tässä yhteiskunnallisesti haastavassa tilanteessa ja ehkäistä viruksen leviämistä omalta osaltamme.

Tuomo Lankinen

Kiipeilytirehtööri

Puh. 0503446507

Tuomo(ät)bouldersaimaa.fi