BoulderSaimaa
Ajankohtaista
Ota yhteyttä

BoulderSaimaan kesäkisat 2020!

BoulderSaimaan kesäkisat tulevat taas! Kesäkisoissa kilvoitellaan rennosti ja leikkimielisesti kolmessa kiipeilyn alalajissa olympialaisista lainatulla formaatilla.

Kisalajeina on nopeuskiipeily, köysikiipeily (liidi/yläköysi) ja boulderointi. Kunkin osakilpailun suorittamiseen on aikaa kokonainen viikko, joten kesäkisaan voi osallistua näppärästi muun kiipeilyn ohella eikä tapahtuman aiheuttamia ruuhkia tarvitse pelätä.

Kesäkisoihin voi osallistua kuka tahansa eikä osallistuminen edellytä erillistä pääsymaksua. Kisareittejä löytyy laidasta laitaan eli kaikille löytyy varmasti sopivaa tekemistä! Haasta kaverisi mukaan ja ota osaa BoulderSaimaan kesäkisoihin!

Lajit

Nopeuskiipeilyosakilpailussa on kaksi merkattua kisareittiä, jotka ovat kiivettävissä viikon ajan. Yrityksiä voi ottaa niin monta kuin itse haluaa. Molempien kisareittien yhteenlaskettu aika ratkaisee kokonaistuloksen. Laji suoritetaan kaverin kanssa eli toinen kiipeilee ja toinen ottaa aikaa. Tulokset merkataan köysiseinältä kisaviikolla löytyvään listaan.

Köysikiipeilyssä kiipeillään köysiseinälle merkittyjä kisareittejä, joita kiipeilemällä saa pisteitä. Pisteitä saa ainoastaan varmistuskorttiluokkansa mukaisista suorituksista, eli lead-korttilaiset saavat pisteitä vain lead suoritteista ja yläköysikortilliset vain toisen varmistamista yläköysisuorituksista. Varmistuskortittomat saavat pisteitä varmistuskortillisen varmistamista yläköysisuorituksista. Onsightista palkitaan 1,5x pistein! Onsightilla tarkoitetaan ilman ennakkotietoa tai muiden kiipeilysuoritusten näkemistä ensimmäisellä yrityksellä kiivettyä reittiä. Suoritetut haastereitit merkataan köysiseinältä kisaviikolla löytyvään listaan.

Boulderissa kiipeillään viikonreittien tyyliin tehtyjä ja merkittyjä kisareittejä viikon ajan. Hyväksytysti suoritetut reitit merkataan kisaviikolla sohvapöydältä löytyvään reittilistaan.

Sarjat ja palkinnot

Tytöt ja pojat alle 16v: kokonaistuloksissa kolme parasta palkitaan tavarapalkinnoin.

Naiset ja miehet: arvontapalkinnot kaikkiin osakilpailuihin osallistuneiden kesken.

Aikataulu

Tehtävien suorittamiseen kunkin lajin kohdalla on varattu aikaa viikko. Kisaviikko alkaa maanantaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 21 hallin aukioloaikojen puitteissa. Vuosijäsenet ja premium 10x korttilaiset voivat suorittaa haasteita tietysti myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Nopeuskiipeily viikko 26 (22.6 – 28.6.)

Köysikiipeily viikko 31 (27.7. – 2.8.)

Boulder viikko 34 (17.8. – 23.8.)

Pisteenlasku

Pisteet lasketaan osakilpailun sijoituksen mukaan eli osakilpailun ensimmäinen saa yhden pisteen, toinen kaksi pistettä, kahdeskymmenes 20 pistettä ja niin edelleen.

Kokonaiscupin pisteet muodostuvat osakilpailujen sijoitusten mukaan saatujen pisteiden tulona eli esimerkiksi sijoittumalla speedissä viidenneksi, köysikiipeilyssä viidenneksi ja voittamalla boulderilla kokonaistulokseksi tulee 25 pistettä (5x5x1=25). Pienimmän kokonaispistemäärän saavuttanut voittaa.

Jos missaa kisan, tulee sijoitukseksi osakilpailun osallistujamäärän mukainen maksimipistemäärä. Tällöin vaikkapa 30 kisailijan osakilpailun missannut kesäkisailija saa tästä osakilpailusta 31 pistettä.

Huijaaminen kisasuorituksissa tai pisteenmerkkauksissa johtaa huonoon karmaan, joka puolestaan aiheuttaa kiipeilykenkiin sietämättömän hajun ja huonoa kitkaa koko loppuvuodeksi! 😉

Tervetuloa kesäkisailemaan!