BoulderSaimaa
Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Koronavirus ja kiipeily: toimet viruksen leviämisen ehkäisyyn!

Päivitetty: 21.1.2021

Etelä-Karjala kiihtymisvaiheeseen

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä on todennut Etelä-Karjalan siirtyneen epidemian kiihtymisvaiheeseen.

BoulderSaimaa on kuitenkin avoinna normaalisti.

Kiihtymisvaiheen ohjeet:

– Suosittelemme kaikille yli 12-vuotiaille asiakkaille kasvomaskin käyttöä hallin aukioloaikoina THLn ohjeiden mukaisesti (maskisuositus harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä)

– Henkilökunta käyttää kasvomaskeja hallin aukioloaikoina ja asiakaspalvelupiste on varustettu suojapleksillä

– Kiipeilyseura Kiipeilyn Vuoksen junioritoiminta jatkuu pienryhmissä varotoimista huolehtien. Lasten sisääntulo harjoituksiin on järjestetty erikseen hallin sivuovea hyödyntäen. Vanhempia pyydetään jäämään tilojen ulkopuolelle lasta tuodessaan ja hakiessaan. Seuran ohjaajat käyttävät harjoituksia ohjatessaan kasvomaskeja ja harjoitusten sisältöjä on pyritty muokkaamaan niin, että etäisyydet muihin kiipeilijöihin voidaan säilyttää. Toimintaan ei tule osallistua mikäli lapsella on vähäisiäkään hengitystieinfektioon viittaavia oireita. Ohjeistus noudattelee Suomen kiipeilyliiton ja olympiakomitean antamia toimintaohjeita

– Kaikki aikaisemmat suositukset ovat luonnollisesti voimassa (ks. alta yleisohjeet)

Maskisuositus! 😷

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri antoi 27.11.2020 Etelä-Karjalaan vahvan maskisuosituksen. EKSOTEn tilannekuvaryhmä on arvioinut koronavirusepidemian olevan Etelä-Karjalan alueella vielä perustasolla mutta kiihtymisvaiheen uhka on suuri. Tämän vuoksi tilannekuvaryhmä antaa erittäin vahvan suosituksen maskien nykyistä aktiivisempaan käyttöön.

”Nyt ovat omat, paikalliset toimet epidemian hoidossa keskeisiä. Meidän tulee suhtautua tilanteeseen vakavasti, että säilytämme nyt hyvän sairastuvuustilanteemme. Kansalaisten tulee noudattaa olemassa olevia suosituksia esimerkiksi maskien käytössä huomattavasti nykyistä paremmin. Noudattamalla suosituksia, voimme välttää uusia rajoituksia esimerkiksi liikuntatilojen käyttöön liittyen” kertoo alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

Tarttukaamme siis toimeen, jotta tilanteen heikkeneminen saadaan ehkäistyä! Tästä päivästä lähtien henkilökuntamme käyttää töissä ollessaan kasvomaskia ja suosittelemme samaa myös asiakkaille. Tämän lisäksi turvaväleihin, käsi- ja yskimishygieniaan tulee kiinnittää jatkuvasti huomiota.

Pidetään yhdessä tartunnat kurissa ja hommat rullaamassa!

EKSOTEn tiedote: https://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/etela-karjalaan-vahva-maskisuositus.html

Yleisohjeet

Tässä kootusti ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn kiipeilytiloissa.

1. Hygienia

Kiipeilijöiden tehtävänä on huolehtia hyvästä käsihygieniasta ennen kiipeilyä, että heti sen jälkeen. Kesien oikeaoppiseen pesuun löydät ohjeet terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Nämä ohjeet on lisätty myös BoulderSaimaan käsienpesupisteiden yhteyteen.

Älä koskettele kasvojasi ja huolehdi hygienisista aivastamis- ja niistämiskäytännöistä.

2. Maskit, lähikontaktit ja Koronavilkku- sovellus

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri antoi 27.11.2020 Etelä-Karjalaan vahvan maskisuosituksen. Henkilökuntamme käyttää töissä ollessaan kasvomaskia ja suosittelemme samaa myös asiakkaille.

Pidä 1-2m turvaväli muihin kiipeilijöihin.

Jos hallin kävijämäärä arveluttaa, niin meille voi aina soittaa ja tiedustella tilannetta. Aukioloaikoina meidät tavoittaa numerosta 040-6304010.

Suosituimmat kiipeilyajat ovat arkisin klo 17-19, lauantaisin klo 12-15 ja sunnuntaisin klo 14-16.

Suosittelemme Koronavilkku- sovelluksen asentamista puhelimeen.

Pese kädet aina ennen kiipeilyä, että sen jälkeen.

3. Sairastuneet tai sairaudelle altistuneet

Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona ja seuraa Eksoten toimintaohjeita. Eksoten yhteystiedot ja toimintaohjeet löydät täältä.

Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

4. Toimet kiipeilyhallilla

Pyrimme viruksen leviämisen ehkäisyyn tarjoamalla asiakkaiden käyttöön käsien desinfiointiin tarkoitettuja desifiointiaineita ja huolehtimalla siitä, että saippuaa ja puhtaita käsipyyhkeitä on jatkuvasti saatavilla.

Olemme tehostaneet tilojen siivousta entisestään.

Tiettyjen kriittisten kohteiden siivoukseen on kiinnitetty erityistä huomiota

Lähteet ja lisätietoa aiheesta:

www.eksote.fi

www.thl.fi