BoulderSaimaa
Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Koronavirus ja kiipeily: toimet viruksen leviämisen ehkäisyyn!

Päivitetty: 26.10.2020

Tässä ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn kiipeilytiloissa.

1. Hygienia

Kiipeilijöiden tehtävänä on huolehtia hyvästä käsihygieniasta ennen kiipeilyä, että heti sen jälkeen. Kesien oikeaoppiseen pesuun löydät ohjeet terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Nämä ohjeet on lisätty myös BoulderSaimaan käsienpesupisteiden yhteyteen.

Älä koskettele kasvojasi ja huolehdi hygienisista aivastamis- ja niistämiskäytännöistä.

2. Lähikontaktit ja Koronavilkku- sovellus

Pidä 1,5m turvaväli muihin kiipeilijöihin.

Eksoten mukaan perustason maskisuositus on voimassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti. Maskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, mikäli 1,5 metrin turvaväliä ei voi noudattaa.

Toistaiseksi BoulderSaimaalla maskeja on käytetty melko vähän, sillä turvavälien ylläpitäminen on mahdollista isoista tiloista ja maltillisesta kävijämäärästä johtuen.

Jos hallin kävijämäärä arveluttaa, niin meille voi aina soittaa ja tiedustella tilannetta. Aukioloaikoina meidät tavoittaa numerosta 040-6304010.

Suosituimmat kiipeilyajat ovat arkisin klo 17-19, lauantaisin klo 12-15 ja sunnuntaisin klo 14-16.

Suosittelemme Koronavilkku- sovelluksen asentamista puhelimeen.

Pese kädet aina ennen kiipeilyä, että sen jälkeen.

3. Sairastuneet tai sairastuneille altistuneet

Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona ja seuraa Eksoten toimintaohjeita. Eksoten yhteystiedot ja toimintaohjeet löydät täältä.

Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

4. Toimet kiipeilyhallilla

Pyrimme viruksen leviämisen ehkäisyyn tarjoamalla asiakkaiden käyttöön käsien desinfiointiin tarkoitettuja desifiointiaineita ja huolehtimalla siitä, että saippuaa ja puhtaita käsipyyhkeitä on jatkuvasti saatavilla.

Olemme tehostaneet tilojen siivousta entisestään.

Tiettyjen kriittisten kohteiden siivoukseen on kiinnitetty erityistä huomiota

Lähteet ja lisätietoa aiheesta:

www.eksote.fi

www.thl.fi