BoulderSaimaa
BLOGI KIIPEILYSTÄ JA IHMISISTÄ SEN YMPÄRILLÄ #SUOMENLESOINKIIPEILYBLOGI

Otelauta matkaan!

Teksti & kuvat: Tuomo

Erilaiset mukana kuljetettavat otelaudat ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Niiden etuna on keveys ja kompaktius kiinteästi seinään kiinnitettäviin lautoihin verrattuna. Näiden ominaisuuksien ansiosta otelautaa voi kodin ohella käyttää lämmitelyyn kiipeilyreissuilla tai lomareissulla treenin tekemiseen missä tahansa.

Pienellä otelaudalla treeni ja lämmittelyt onnistuvat vaikka rannalla!

Luomus

Lappeenrantalaisen Luomus Woodworksin puuseppä Ville toi taannoin hallille testattavaksemme uuden luomuksensa. RoikkuVille on the rocks on Villen tuorein painos matkaan otettavasta otelaudasta.

Heti laudan käteen saatuani kiinnitin huomiota laudan entistä parempaan ulkonäköön. Aikaisemman vaalean vahatun puupinnan sijaan tässä pintaa koristi tumma viilu, joka sai laudan näyttämään omaan silmääni huomattavasti entistä lautaa koreammalta. Itseasiassa kyseessä on eräs kauneimpia näkemiäni kiipeilyesineitä. Tämän voi kotonakin jättää esille treenin jälkeen!

Käyttö

Jätetäänpä esteettiset arvot hetkeksi sivuun ja keskitytään laudan toiminnallisuuteen. Otelauta on 28cm leveä, 16 cm korkea ja 2,4cm syvä. Kompaktin kokonsa vuoksi se mahtuu helposti kiipeilylaukkuun tai köysipussiin.

Tämä otelauta mahtuu helposti kiipeilylaukkuun!

Itse käytän lautaa lähinnä lämmittelyyn kivillä ennen kiipeilyä. Toisinaan varsinkin bouldereilla saattaa olla vain yksi tai pari vaikeaa reittiä, jolloin sormien ja kyynärvarsien lämmittely voi olla hankalaa. Silloin laudan kolme eri syvyistä listaa tarjoaa hyvät mahdollisuuden monipuoliseen lämmittelyyn. Listavaihtoehtoina ovat 21mm syvä, 15mm syvä ja noin 10mm syvä lista.

Laudan kiinnitykseen käytettävän narun ”puolta” vaihtamalla laudan otteet voi säätää enemmän tai vähemmän slouppaavaksi sen mukaan mitä itse haluaa. Lisäksi laudan yläpinnassa voi luonnollisesti roikkua, joka vastaa kapeaa leuanvetotankoa. Listojen monipuoliset syvyydet tarjoavat hyvät mahdolliset lämmittelyyn kuin kovempaankin treeniin.

Yleensä aloitan lämmittelyn tekemällä jotain aerobista jumppaa eli vaikkapa juoksemalla ja tekemällä perushaarahyppyjä. Sen jälkeen lämmittelen olkapäitä kiipeilylaukussa mukana kulkevalla kuminauhalla. Otelaudassa aloitan lämmittelyn vetämällä leukoja yläreunan ”kahvoista”. Sen jälkeen teen yleensä lyhyitä roikuntoja listoissa lämmittelyn ohessa samalla listoja pienentäen. Roikkuen on hyvä lämmitellä myös keskivartaloa esimerkiksi erilaisin jalannostoin.

Aikaa lämmittelyn tekemiseen menee 10-20min vähän päivästä ja ulkolämpötilasta riippuen. Tämän setin jälkeen olo tuntuukin yleensä valmiilta kiipeilyyn. Sitten ei muuta kun projektien kimppuun!

Oman luomuksesi voit hankkia BoulderSaimaan putiikista tai Luomus Woodworksin verkkokaupasta!