kiipeilyn vuoksi
Ohjattua junioritoimintaa BoulderSaimaalla

KIIPEILYN VUOKSEN OHJATUT JUNNURYHMÄT

Ajankohtaista

Korona
Pandemiatilanteen hillitsemiseksi tehdyt rajoitukset vaikuttavat Kiipeilyn Vuoksen ryhmiin 8.-14.4.2021 seuraavasti:

Junior ryhmä on tauolla ja korvaavat treenit toteutetaan jatkamalla kautta taukoa vastaavan ajan.

Midit jatkavat normaalisti (pl. yksi yli 12 v junnu, joka joutuu tauolle. Hänen korvaavat treenikerrat toteutetaan kautta jatkamalla Junior- ryhmän kanssa).

Mini-ryhmät jaetaan kahtia vanhemmille toteutetun kyselyn mukaisesti ja käytetään Junior-ryhmiltä vapautuvia harjoitusaikoja. Mini 1: ti klo 18.15-19.15 ja ke klo 18.15-19.15 ja Mini 2: ke 17-18 ja ma klo 17-18.

Aikuisten kuntokiikku- ryhmä on tauolla ja korvaavat treenit toteutetaan jatkamalla kautta taukoa vastaavan ajan.
Näillä toimilla saadaan pidettyä ryhmäkoot 10 hlö kokoisina ja 2007 tai sitä vanhemmat ovat tauolla.

 

Toimet viruksen leviämisen ehkäisemiseksi

Seuran junioritoiminnassa pyritään noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja toteuttamaan harjoitukset koronaturvallisesti.

Lasten sisääntulo harjoituksiin on järjestetty erikseen hallin sivuovea hyödyntäen. Näin vältämme pienen eteisen ruuhkautumisen. Vanhempia pyydetään jäämään tilojen ulkopuolelle lasta tuodessaan ja hakiessaan.

Tarjolla on käsidesiä ja toivomme, että jokainen käyttää sitä ennen harjoitusten aloittamista. Harjoituksen päätteeksi käymme yhteisesti käsipesulla.

Seuran ohjaajat käyttävät harjoituksia ohjatessaan kasvomaskeja ja harjoitusten sisältöjä on pyritty muokkaamaan niin, että etäisyydet muihin kiipeilijöihin voidaan säilyttää.

Toimintaan ei tule osallistua mikäli lapsella on vähäisiäkään hengitystieinfektioon viittaavia oireita.

Ohjeistus noudattelee Suomen kiipeilyliiton ja olympiakomitean antamia toimintaohjeita. Seuraamme koronatilanteen kehitystä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä verkkosivulla.

 

Harrastusavustus

Harrastusavustus vähävaraisille perheille haettavissa nyt! Katso hakemus ja lisäohjeet täältä!

 

Kiipeilyn Vuoksi

Kiipeilyn Vuoksi on 2009 perustettu rempseä Etelä-Karjalainen kiipeilyseura, joka järjestää muun muassa ohjattua junioritoimintaa BoulderSaimaan tiloissa.

Junioritoiminnan ohella seura järjestää myös ulkokiipeilyretkiä ja muuta kiipeilytoimintaa. Yhtenä kehityskohteena on myös kilpakiipeilytoiminnan kehitys alueella niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin osalta. Seuratoiminnan tavoitteena on saada Etelä-Karjalassa uusia kiipeilijöitä lajin pariin ja nostaa kiipeily harrastuksena sekä urheilulajina uudelle tasolle.

.

Kiipeilyn Vuoksen junioritoiminta

Seura järjestää ohjattua kiipeilytoimintaa kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Toimintaa kehitetään ja monipuolistetaan jatkuvasti junnukiipeilijöitä paremmin palvelevaksi. Seuran junioritoiminta ohjaa innokkaita nuoria myös ulkokiipeilyn pariin ja erilaiset retket tarjoavatkin oivan mahdollisuuden tutustua ulkokiipeilyyn kokeneiden harrastajien kanssa.

Seuran junioritoiminta on luonteeltaan henkilökohtaista ja helposti lähestyttävää. Seuran junioreiden valmennuspäällikönä toimii Sanna Leppänen. Seuran sisäharjoitukset järjestetään BoulderSaimaan kiipeilykeskuksella.

 

Ryhmät keväällä 2021

Kiipeily on mahtavan monipuolinen harrastus niin lapsille kuin aikuisille. Kiipeilyssä oppii kehonhallintaa, kehon voimat ja liikkuvuus paranevat, kiipeilijän ongelmanratkaisukyky kehittyy ja ryhmätyötaidot paranevat. Vaikka kiipeily on yksilölaji, on kiipeily-yhteisö tiivis ja kiipeily lajina varsin sosiaalinen. Kaverin kannustaminen kuuluu kiinteästi lajiin ja tunnelma halleilla ja kiipeilypaikoilla on lämmin ja ihmiset helposti lähestyttäviä.

Kiipeilyn Vuoksi järjestää ohjattua kiipeilyä monen ikäisille lapsille ja nuorille. Nuorimpien ryhmät eli ”minit” ovat 5-8 vuotiaille lapsille tarkoitettu ryhmä, jossa kiipeilyä ja siihen liittyviä taitoja harjoitellaan erilaisten leikkien ja pelien avulla. Harjoituksissa tehdään aina lyhyt alkulämmittely alkuun ja loppuverryttely harjoitusten päätteeksi. Miniryhmillä on kaksi ohjaajaa ja ryhmän maksimikoko on neljätoista lasta. Minit harjoittelevat ohjatusti kerran viikossa yhden tunnin kerrallaan.

Seuraava ryhmä on ”midit” eli 9-13 vuotiaat lapset. Tässä ryhmässä harjoitukset ovat jo hieman vaativampia, kuitenkin niin, että toiminta soveltuu myös kiipeilyn ensikertalaisille. Näissä ryhmissä tehdään pelien ja leikkien ohella myös erilaisia kiipeilyn oheisharjoitteita ja harjoitellaan köysikiipeilyn perusteita, kuten solmuja ja varmistamista kunkin nuoren taitotaso huomioiden. Myös ”midit” harjoittelevat ohjatusti kerran viikossa tunnin kerrallaan. Näissä ryhmissä ryhmän maksimikoko on kymmenen lasta.

Viimeisimpänä esittelyssä on ”junior”-ryhmä, joka on suunnattu noin 10-17 vuotiaille kiipeilystä innostuneille nuorille, joilla innostus riittää useampaan harjoitukseen viikossa. Tämä ryhmä harjoittelee ohjatusti kolme kertaa viikossa ja hinta sisältää ohjeistuksen myös yhteen viikoittain tehtävään omatoimiseen harjoitukseen. Tämän ryhmän ohjatuista harjoituksista kaksi on tunnin mittaisia kiipeilyharjoituksia ja tunti on ohjattua oheisharjoittelua. Tämän aktiivisemman harjoitustahdin on tarkoitus auttaa nuoria kehittymään lajissa ja mahdollistaa vaikkapa kiipeilykilpailuihin osallistuminen, jos niihin osallistuminen nuorta innostaa. Kisoihin osallistuminen ei kuitenkaan ole missään nimessä ryhmään osallistumisen edellytys.

 

Harjoitusajat ja vapaat paikat

Maanantai

Junior klo 17.00-18.00 (täynnä)

Midit 1 klo 18.15-19.15 (täynnä)

Tiistai

Midit 2 klo 17.00-18.00 (täynnä)

Minit 1 klo 18.15-19.15 (täynnä)

Keskiviikko

Minit 2 klo 17.00-18.00 (täynnä)

Junior klo 18.15-19.15 (täynnä)

Torstai

Junior (oheisharjoitus) klo 18.15-19.15 (täynnä)

Sunnuntai

Midit 3 klo 16.00-17.00 (täynnä)

 

Hinnat ja sisältö

”Minien” ja ”midien” osallistumismaksu on 55€/kk. Hinta sisältää ohjatut harjoitukset koko harjoituskaudelle, vuokravarusteet ja seuran jäsenyyden (kiipeilyvakuutus & kiipeilylehti kaksi kertaa vuodessa kevätnumerosta 2020 alkaen).

”Junior”- ryhmän osallistumismaksu on 65€/kk ja hinta sisältää ohjatut harjoitukset, oheisharjoitukset, vuokravarusteet ja seuran jäsenyyden (kiipeilyvakuutus & kiipeilylehti kaksi kertaa vuodessa kevätnumerosta 2020 alkaen). Lisäksi ryhmän jäsenet saavat oman kausikortin BoulderSaimaalle, jolloin nuori voi käydä kiipeilemässä vaikka joka päivä.

Maksut suoritetaan kokonaiselle kaudelle kerrallaan.

 

Harjoituspaikka

Harjoitukset toteutetaan BoulderSaimaan kiipeilykeskuksessa.

 

Ohjaajat

Kaikki seuran ohjaajat ovat kokeneita kiipeilyn harrastajia, joilla kaikilla on vuosien kokemus lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Harjoitusten sisältöjä koordinoi Sanna Leppänen, joilla on jo lähes viiden vuoden kokemus lasten kiipeilytoiminnan ohjaamisesta. Ohjaajat suunnittelevat harjoitusten sisällöt ja viikko-ohjelman yhdessä Sannan johdolla ja suunnittelussa käytetään apuna mm. ryhmän sisäistä tietotaitoa lasten ja nuorten valmennuksesta ja kiipeilyn harjoittelusta.

 

Tarvittavat varusteet

Lapselle riittää mukaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja juomapullo. Muut varusteet ja harjoitustilan seura vuokraa ryhmäläisten käyttöön BoulderSaimaan kiipeilykeskukselta. Kiipeilystä enemmän innostuneille suositelemme omien kiipeilykenkien hankintaa.

 

Kysymykset

Kysymykset voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen info.kiipeilynvuoksi@gmail.com

tai puhelimitse

050-3697284 / Sanna

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ryhmiin tästä linkistä!

 

Kiipeilyn Vuoksi sosiaalisessa mediassa

www.facebook.com/kiipeilynvuoksi

www.instagram.com/kiipeilynvuoksi