bouldersaimaa
Usein kysytyt kysymykset
Ota yhteyttä

ukk:

 • Tarvitseeko varata aikaa? Mitä on hyvä tietää ennen ensimmäistä kiipeilykertaa?

  Aukioloaikoina ennakkovarausta ei tarvita eli  pelkkä paikalle tuleminen riittää. Ensimmäisen kerran yhteydessä käydään läpi kiipeilyn perusteet ja turvallisuusasiat, minkä jälkeen pääset kokeilemaan kiipeilyä. Ei myöskään tarvitse osata ennestään kiipeillä. Tekemällä oppii!

  Voit tutustua sääntöihin ja täyttää sisäänkirjautumislomakkeen kotona jo ennen ensimmäistä kiipeilykertaa. Näin pääset kiipeilemään nopeammin! Se onnistuu näppärästi tästä.

 • Minkä ikäisille kiipeily sopii ja onko teillä alaikärajaa?

  Kiipeily sopii kaikenikäisille! Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan hyväksynnän kiipeilläkseen BoulderSaimaalla. Se hoituu näppärästi tämän linkin kautta.

  Alle 13-vuotiaita lapsia ei voi jättää yksin kiipeilemään vaan heillä tulee olla aikuinen mukana. Suosituksemme valvojien määräksi on  yksi aikuinen kahta lasta kohden. Valvojien ei tarvitse maksaa pääsymaksua mikäli he eivät itse kiipeile.

  Nuorimmat kiipeilijät meillä ovat olleet pari-kolme vuotiaita ja pienimmät vuokrakengät ovat kokoa 25.

 • Onko kiipeily vaarallista?

  Sisäkiipeily on turvallinen laji, jossa pieniä nirhaumia lukuunottamatta tapahtuu vähän loukkaantumisia. Boulderoinnissa korkeimmat seinät ovat 4,3 metriä ja seinien alla on puoli metriä paksu patja, joka antaa suojaa kiipeilijän otteen lipsahdettua.

  Ensimmäisen kerran yhteydessä käydään läpi turvallisuusasiat ja oikea putoamistekniikka. Kiipeilyssä sattuvat onnettomuudet ovatkin hyvin harvinaisia.

  Köysikiipeily on suuremmasta korkeudesta huolimatta vielä boulderointiakin turvallisempaa oikein toteutettuna. Köysikiipeilyssä kiipeilyköysi ottaa kopin kiipeilijästä otteen lipsahdettua, joten putoamisia ei pääse syntymään. Ensikertalaiset pääsevät myös kokeilemaan köysikiipeilyä niin sanotuilla jojoilla eli automaattisilla varmistuslaitteilla, jotka varmistavat kiipeilijää. Henkilökunta opastaa aina ensikertalaiset laitteiden oikeaoppiseen käyttöön.

  Yläköysikiipeilyä ja liidausta harrastaaksesi sinulla tulee olla Suomen urheilukiipeily-yhdistyksen varmistuskortti, joka osoittaa köysikiipeilyyn tarvittavat taidot. Köysikiipeilykurssit ovat oikea tie aloittaa köysikiipeily jos tarvittavia taitoja ei vielä ole. Näin varmistetaan oikeiden ja turvallisten tekniikoiden ja menetelmien oppiminen. Jos taidot on hallussa, mutta kortti puuttuu, voit suorittaa tiloissamme myös pelkän varmistustestin, jonka läpäistyäsi sinulle myönnetään SuRyn vihreä tai punainen varmistuskortti.

  Henkilökunta on koulutettu ongelmatilanteiden varalle ja aukioloaikoina  paikalla on aina ensiaputaitoista henkilökuntaa.

 • Mitä varusteita tarvitsen mukaan?

  Mukaan tarvitset vain urheiluhousut/shortsit, t-paidan ja ohuet sukat vuokrakenkien kanssa käytettäväksi. Meiltä löytyy vuokrakenkiä lähes kaikkiin jalkoihin (koot 25-48). Suosittelemme kenkien vuokrausta jos sinulla ei vielä ole omia kiipeilykenkiä, sillä sisäpelikengillä kiipeily vaikeutuu huomattavasti.

  Jos kiipeilystä innostuu enemmän, voi meiltä ostaa omat kengät ja muut varusteet! Omilla kengillä kiipeily on miellyttävämpää ja sujuu paremmin. Vinkkejä oman kengän valintaan täältä.

 • Nolaanko itseni jos en osaa?

  Kaikki ovat aloittaneet joskus, eikä ensikertalaisen tarvitse jännittää sitä, ettei osaisi kiipeillä. BoulderSaimaalla on todella mukava tunnelma ja ensikertalaisia neuvotaan ja kannustetaan auliisti jos he sitä haluavat! Jos joku askarruttaa niin kannattaa rohkeasti kysyä, henkilökunta on paikalla juuri sinua varten!

  Älä huoli – olet ystävien seurassa!

 • Pelkään korkeita paikkoja. Onko se esteenä kiipeilyn kokeilemiseen?

  Ei suinkaan! Voit itse valita kuinka korkealle kiipeilet ja edetä seinällä omaan tahtiisi. Kiipeily onkin oivallista siedätyshoitoa korkean paikan kammoon.

 • Onko teillä ruuhkaa vai mahdummeko kiipeilemään?

  Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa ja näin on myös ruuhkaisuuden ennustamisen laita. Hallin kävijämäärään vaikuttaa moni tekijä, joista tärkeimpiä on sää. Helmikuun räntäsateella on yleensä enemmän porukkaa kuin heinäkuun helteellä. Eniten kiipeilijöitä on tyypillisesti ma-to klo 17-19 ja viikonloppuisin.

  Vaan huoli pois! Lähes aina mahtuu mukaan, joten ei muuta kun paikalle!

  Olemme avoinna ma-pe klo 14-19 ja lauantaisin klo 12-17.

  Poikkeuksellisista aukioloista tiedotamme ajankohtaista sivulla sekä Facebookissa. Ryhmävarausten tilanteen näet tapahtumakalenterista.

 • Mitä kiipeily maksaa ja kuinka kauan voimme kiipeillä kertamaksulla?

  Kertamaksu boulderkiipeilyyn on 16€ aikuisilta ja 12€ lapsilta (alle 15-v). Hinnat sisältävät kenkävuokran. Köysikiipeily + boulderointi maksaa aikuisille 20€ ja lapsille 16€. Hinnat sisältävät alkuohjauksen, vuokravarusteet ja kiipeilyn kaikilla seinillä. Kertamaksulla saa halutessaan kiipeillä vaikka koko päivän!

  Tarjolla myös sarja- ja kausikortteja jos kiipeilykärpänen puraisee kunnolla! Sarjakorteilla myös köysiseinä on aina käytössä. Katso koko hinnasto täältä.

 • Köysikiipeily kiinnostaa! Miten pääsen köysiseinälle?

  Helpoin tapa aloittaa köysikiipeily on tulla hallille ja valita köysikiipeilykokeilu. Siinä pääset kokeilemaan köysikiipeilyä automaattivarmistuslaitteilla. Aikaisempaa kokemusta, kursseja tai varmistuskorttia ei tarvita ja henkilökunta opastaa sinut alkuun.

  Köysikiipeilykokeilun hinta on 20€/hlö aikuisilta, 18€/hlö aleryhmiltä ja 16€ lapsilta. Hinta sisältää kiipeilyn, varusteet ja alkuohjauksen kiipeilyyn. Samalla maksulla pääset toki testaamaan myös boulderseinät!

  Köysikiipeilyseinän käyttö sisältyy myös kaikkiin sarjakortteihin. Jos et ole aikaisemmin käynyt köysiseinällä niin mainitse asiasta henkilökunnalle. He perehdyttävät sinut ensimmäisellä kerralla köysiseinän ohjeisiin.

 • Voiko teiltä ostaa lahjakortteja?

  Kyllä! Lahjakortteja voit ostaa BoulderSaimaan kassalta tai verkkokaupastamme!

 • Yritin soittaa/laitoin sähköpostia/viestiä, mutta en saanut vastausta! Mikä mättää?!

  Vastaamme puhelimeen ja viesteihin heti kun asiakastilanne hallilla sen sallii. Palvelemme aina hallilla olevat asiakkaat ensin.

  Parhaiten meidät tavoittaa soittamalla hetken kuluttua uudelleen tai laittamalla sähköpostia yllä olevan ”ota yhteyttä”- painikkeen kautta. Sähkoposteihin pyrimme vastaamaan aina viimeistään vuorokauden sisällä. Jos vastausta ei kuulu kannattaa tarkastaa roskapostikansio, johon viestit toisinaan saattavat erheellisesti päätyä.

 • Järjestetäänkö teillä ohjattua kiipeilyä aikuisille?

  Kyllä! Kurssilla oppii nopeasti oikean liikkumisen perusteet, joten se on erittäin hyvä sijoitus jos kiipeilyssä haluaa kehittyä paremmaksi.

  Köysikiipeilykurssilla opit puolestaan turvallisen köysikiipeilyn taidot. Köysikiipeilyn peruskurssilla harjoitellaan yläköysikiipeilyä ja jatkokurssilla lead- kiipeilyä.

  Lisätiedot ja seuraavat kurssit löydät täältä.

 • Miten usein reittejä uudistetaan ja kuka niitä tekee?

  Jatkuvasti uudistuvat reitit ovat keskeinen osa sisäkiipeilyn viehätystä! Henkilökuntamme tekee vähintään kymmenen uutta reittiä joka viikko eli uutta kiipeiltävää löytyy lähes päivittäin!

  BoulderSaimaalla vanhat reitit puretaan pois sektori kerrallaan ja tieto seuraavaksi purettavista reiteistä löytyy hallin seinältä.

 • Miten BoulderSaimaa käsittelee henkilötietoja?

  Noudatamme EU:n tietosuoja-asetuksen periaatteita. Asiakasrekisterin tietosuojaselosteeseen pääset tutustumaan täällä ja sähköpostirekisterin tietosuojaselosteeseen täällä.

 • Kiipeily aukioloaikojen ulkopuolella?

  BoulderSaimaan aukioloajat:
  Ma – pe klo 14-19
  La klo 12-17

  Hallille voi jäädä kiipeilemään myös sulkemisajan jälkeen kunhan saapuu aukioloaikojen puitteissa.

  Vapaampi kiipeily aukioloaikojen ulkopuolella onnistuu liittymällä vuosijäseneksi tai hankkimalla 24/7 -sisäänpääsyn oikeuttava kuukausi- tai sarjakortti!

  Vuosijäsenet kiipeilevät 24/7/365 ja niin paljon kuin haluavat. Vuosijäseneksi pääset liittymään kassalla ja samalla saat tietoa myös muista vuosijäsenyyden eduista.

  Vuosijäsenyyden lisäksi tarjolla on myös 24/7 -kortteja, joilla pääset seinälle koska tahansa! Lisätietoa näistä saat henkilökunnaltamme.

  Mikäli hallilla on aukioloaikojen ulkopuolella ryhmävaraus, ovat köysiseinä ja helpoimmat bouldersektorit ensisijaisesti ryhmien käytössä. Tiedot ryhmävarauksista löydät kalenteristamme.