BoulderSaimaa
BLOGI KIIPEILYSTÄ JA IHMISISTÄ SEN YMPÄRILLÄ #SUOMENLESOINKIIPEILYBLOGI

#kiipeilyderbykouvola2018

Teksti & kuvat: Tuomo

Kouvolan kiipeilyseura Kiila järjestää betoniakin kovemman kiipeilykilpailun tulevana viikonloppuna (27-29.7) Kouvolan alueen kallioilla. Kyseessä on tietenkin alun perin Tamperelaisen kiipeilyseura Vertikaalin jäsenten ideoima kiipeilyderby, jonka ideana on laittaa kiipeilyparit kilvoittelemaan alueen kallioille 12 ja 24 tunnin sarjoissa.

BoulderSaimaan edustus Kouvolan kiipeilyderbyssä 2018!

Kilpailussa reitit on pisteytetty niiden vaikeuden mukaan ja eniten pisteitä kerännyt kiipeilypari voittaa. Pisteenlasku näyttäisi etukäteisarvioissa suosivan helpompien reittien kiipeämistä, mutta se ei estäne joukkueitamme yrittämästä myös vaikeampia reittejä vaikka se kisataktisesti vaikuttaisikin lähinnä arvokkaan ajan hukkaamiselta.

Pisteitä myönnetään reiteiltä seuraavasti:

Vain liidaaja kiipeää = 1 piste

4 – 6b+ = 2 pistettä 

6c – 8a = 3 pistettä

Reitti lasketaan kiivetyksi kun toinen kiipeilijöistä liidaa reitin ja toinen kiipeilee reitin perässä yläköydessä.

BoulderSaimaa on luonnollisesti tarttunut haasteeseen ja lähettää paikalle kaksi joukkuetta. Sanna ja Timo muodostavat kiipeilyparin, joka starttaa matkaan perjantaina illalla klo 18 Kouvolan aikaa. Tämä köysistö osallistuu siis 24h sarjaan liikkuen tuulen lailla pitkin kaakonkulman kallioita ja metsiä kiiveten sujuvasti niin sporttia kuin trädiä. BoulderSaimaan joukkueista tämä on ehdottomasti se, jonka harteille on lastattu joukkueidemme urheilullisen menestyksen raskas taakka.

Kiipeilyaikataulun suunnittelu on tärkeä osa kiipeilytaktiikkaa. Siksi jätimme sen muille joukkueille ja keskityimme Onnin kanssa lähinnä suunnittelemaan mukavan pyöräreitin Voikkaalle. Luvassa perjantaille on 110 km rauhallisia maalaisteitä yön hämärissä.

Toinen joukkueemme muodostuu siitä mitä jäljelle jää, kun ensin rivistöstä valitaan parhaat urheilulliset avut kuten yläasteen pesispelissä konsanaan. Joukkueen muodostavat siis yleisosaaja Onni & kiipeilypäälikkö Tuomo. Toisen joukkueen tukiranka muodostuu allekirjoittaneen pienestä kokemuksesta niin köysikiipeilystä kuin pyöräilystä. Pyöräilykokemus saattaa tulla tarpeeseen, sillä tämä joukkue tulee nimittäin liikkumaan koko tapahtuman ajan polkupyörällä.

Matka alkaa osaltamme myös perjantai-iltana, kun BoulderSaimaa suljetaan klo 21. Siitä alkaa noin 110km matka kohti Voikkaan Virtakiven leirintäaluetta pyöräsaattueen taittaessa matkaa arviolta noin 4-5 tuntia. Pienen iltalenkin jälkeen onkin mukava kasata teltta ja ottaa parin tunnun lepo ennen lauantaiaamuna klo 6 alkavaa kiipeily/pyöräilykoitosta, jossa ajellaan ja kiipeillään seuraavat kaksitoista tuntia pitkin poikin Kouvolaa ja Iittiä.

Pyörälaukut on tällä kertaa poikkeuksellisesti lastattu köysillä, valjailla ja muilla kiipeilytarvikkeilla.

Tapahtuman kiipeilyosuus loppuu lauantaina illalla klo 18, jonka jälkeen on luvassa sauna, ruoka ja iltaohjelmaa Voikkaan Virtakiven leirintäalueella. Liikaa ei passaa kuitenkaan ilotella, sillä pyörätiimillämme on sunnuntaina edessä vielä pyörämarssi takaisin itään. Pyöräilykilometrejä kertyneenkin viikonlopun aikana vajaa 300, joka ei pyöräilyn harrastajalle luonnollisesti ole kummoinenkaan matka, mutta tottumattomalle saattaa ilmaantua pientä paineen tunnetta jalkoihin jossain vaiheessa viikonloppua… 😉

BoulderSaimaan joukkueiden matkaa pääset seuraamaan BS:n Instagramin tarinoista, johon päivitämme kuulumisia pitkin matkaa. BS:n insta löytyy www.instagram.com/bouldersaimaa tai instan hausta bouldersaimaa. Hyppää mukaan!