BoulderSaimaa
BLOGI KIIPEILYSTÄ JA IHMISISTÄ SEN YMPÄRILLÄ #SUOMENLESOINKIIPEILYBLOGI

30 päivän otelautatreeni kahdesti päivässä (by Emil & Felix Abrahamsson)!

Teksti: Tuomo

Video: Onni & Tuomo

Kuukausi otelautatreeniä, kahdesti päivässä ja JALAT MAASSA!? Voiko todella olla niin, että tälläisella treenillä sormivoima kehittyy?

Lähdettiin Onnin kanssa testaamaan miten YouTubessa esiin noussut Emil ja Felix Abrahamssonin otelautatreeni toimii. Katso huikeat tulokset alla olevalta videolta!

Alkuperäistutkimuksen (Baar, K. 2017) tuloksissa jänteiden kuormituksen suuruudesta riippumatta, lyhytkestoinen (alle 10min) harjoittelu paransi jänteiden ja kollageenin toimintaa (in Vitro, eli ns. petrimaljakokeessa). Kudoksen vaste kuormitukselle palautui kuuden tunnin jälkeen. Artikkelin pohjalta Emil & Felix Abrahamsson innostuivat ja testasi teoriaa käytännössä sormivoiman treenaamiseen ja taltioivat ensimmäisenä kyseisen otelautatreenin YouTubeen. Videon julkaisun jälkeen YouTube on äkkiä täyttynyt vastineista treenille! Mm. Jason Hooper julkaisi omalla YouTubekanavallaan selitysten kera mistä alkuperäisessä tutkimuksessa oli oikein kyse sormivoimatreenin kannalta. Tutustumisen arvoisia pätkiä jos aihe kiinnostaa.

Artikkelista kiinnostuneet pääsevät tutustumaan aiheeseen täällä.

Me käytimme treeniin mainiota Lappeenrannassa valmistettua Luomus Hangoard – otelautaa, jonka voit ostaa omaksesi täältä verkkokaupastamme!

Hyviä treenejä!